Sporten om te leven, niet leven om te sporten!

Je zou eigenlijk meer moeten bewegen. Je hebt inmiddels ook wat meer tijd en je zou graag wat energieker en fitter door het leven gaan.  Je wordt er niet jonger op. Maar als je naar al die prachtige Instagram posts kijkt van geweldige fitte en strak uitziende mensen, doet zich uiteraard meteen de vraag voor ‘hoe vaak moet ik daar wel niet voor trainen? En hoe moet dat in mijn agenda passen dan?’

Snel resultaat hoeft niet

Als je snel resultaat wilt binnen een korte tijd, ontkom je er ook niet aan. Alles of niets. Do or die. Als je geen tijd hebt, moet je tijd maken. Dit is de plek waar al die mooie Instagram slogans ontstaan. Dit kan echter heel verlammend werken op mensen die daar oprecht de tijd niet voor hebben.

Helemaal niets doen is natuurlijk ook de oplossing niet. Dan zit je over een paar jaar nog steeds in hetzelfde schuitje, omdat jij je liet demotiveren door de schijnbare perfectie die je online vond. En ieder jaar dat je er niets mee hebt gedaan, begint ook langzaam je vertrouwen in een fittere toekomst te ondermijnen.

Focus op lange termijn

Als het gaat om langdurig fit en gezond blijven is consistentie veel belangrijker. Twee keer in plaats van vijf keer per week wellicht, maar wel simpelweg volhouden. Plezier hebben in je training en ervoor zorgen dat je een programma traint wat je lichaam blijft uitdagen om sterk en fit te blijven. Sporten om te leven, niet leven om te sporten.

Train smart, live better.

Meer weten over hoe je langdurig gezond, energiek en fit oud kan worden? Neem vrijblijvend contact op via 0612800346 of mail naar contact@thestrengthformula.nl.